Wat doet rustgevende muziek met je hond?

Muziek voor honden, kan dit? Zou het een effect op hen kennen? Zou het misschien helpen als je hond alleen thuis is, of dat hij kattenkwaad uithaalt in huis door vb. te kauwen op schoenen, of is je hond bang van onweer, of misschien zelfs depressief… Dan is er nu hoop en is de oplossing wel misschien eenvoudiger dan je denkt. Lees er meer over in deze blogpost.

Meer van dit!

Een hond is geen kant-en-klaar bouwpakket

Te vaak krijg ik klanten die denken dat een hond een kant-en-klaar pakket is dat gewoon dient geactiveerd te worden op een bepaalde leeftijd. Helaas is een hond geen bouwpakket dat met een handleiding in elkaar kan gestoken worden. Om zo een perfecte hond te krijgen. Lees meer in deze blogpost.

Een hond is geen bouwpakket dat je gewoon in elkaar moet zetten zonder veel moeite.

Meer van dit!

10 Verrassende oefeningen om nu in het bos te proberen

Het bos is een zalige plek om samen met je hond te vertoeven. In elk seizoen kan je er tot rust komen en genieten van de mooie natuur rondom.
Nu is het bos ook wel een grote speeltuin om aan de slag te gaan met leuke oefeningen. Lees meer hierover in volgende blog.

afliggen op een boomstronk, leuk idee.

Meer van dit!

Maak je dagelijkse wandeling wat uitdagender

Wandelen is iets dat heel belangrijk is in het leven van de hond. Deze bezigheid zou indien mogelijk dagelijks moeten herhaald worden (als het mogelijk is zelfs meerdere malen per dag). Maar hoe kan je nu de dagelijkse wandeling voor jullie beide wat uitdagender maken? Lees meer hierover in deze blogpost.

klaar om te gaan wandelen

Meer van dit!

5 Wintertips en meer voor honden

Het is nog zo leuk buiten spelen en rondlopen in de winter. Zeker als er sneeuw ligt. Voor de meeste honden een paradijs op aarde !! Maar toch moeten we oppassen met al deze pret en een aantal dingen in het oog houden.
In deze blog volgen enkele tips om het paradijs op aarde niet in een hel te laten veranderen.

Meer van dit!

Help mijn hond is nog niet zindelijk…

Een uitspraak waar ik als hondentrainer heel dikwijls mee te maken krijg. Hoe kan je ervoor zorgen dat je pup / hond zindelijk wordt en wat is realistisch naar zindelijkheid toe?
In volgende blog vertel ik jullie er alles over.

De puppy lijkt schuldig te zien, maar dit is niet zo. Meer hierover in de blog.

Meer van dit!

Dogs & dreams Kerst- en nieuwsjaarspecial

Het is er terug… het einde van het jaar.
Iedereen maakt zicht klaar om gezellig met familie en vrienden te vieren. Alsook de tijd van de goede voornemens is aangebroken. Graag zou ik als hondentrainer aandacht willen schenken aan een paar onderwerpen. Lees meer in deze blogspecial…

Meer van dit!

Tips voor een gezellig en probleemloos eindejaar !

Het is bijna weer zover. Oudjaar en nieuwjaar gaan altijd gepaard met het nodige gefeest en het gezellige samenzijn met familie en vrienden. Ook het vuurwerk hoort bij deze feestelijkheden, maar hoe mooi en spectaculair het ook mag zijn, toch zijn er enkele dingen waar we moeten aan denken als we honden in huis hebben. Lees meer hierover in deze blog.

vuurwerkangst

Meer van dit!

Wat is er nu giftig voor honden?

Wat is er giftig voor honden. Van stoffen over lekkere snacks voor ons mensen tot planten. Veel van deze zaken zijn schadelijk voor onze honden. Je komt er meer over te weten in deze blogpost.

Meer van dit!