“Tijd en Opvoeding van Honden: Het Kritieke Verband”

Iedereen heeft tegenwoordig te weinig tijd. De maatschappij raast maar door en alles moet altijd maar sneller en sneller gaan. Tot rust komen of letterlijk voor iets tijd nemen is voor veel mensen moeilijk. Helaas zie ik dit de laatste jaren ook zo in de hondenwereld.
Kom meer te weten over “tijd en opvoeding: het kritieke verband” in deze blog.

Meer van dit!

Expert advies: puppy’s eerste winkellijst

Nieuw leven in huis ! Spannend zeker als het de eerste keer is dat je een pup mag verwelkomen. Er komt heel wat bij kijken… Ben je goed voorbereid? Lees meer hierover in volgende blog.

Meer van dit!

De geschiedenis van de halsband

Iedereen die een hond heeft vindt het tegenwoordig normaal dat deze een halsband of een harnas aanheeft. Maar waar komt de halsband eigenlijk van?

Lees alles hierover in volgende blogpost.

Meer van dit!

Veilig speelgoed kiezen voor je hond: expert advies

Er zijn zo veel verschillende speeltjes op de markt dat je haast de bomen door het bos niet meer ziet. Als kersverse eigenaar wordt je overspoeld met informatie en met rekken vol speeltjes in de winkels.
Maar waar moet je nu best op letten? Wat maakt een speeltje nu veilig? Kom hierover alles te weten in volgende blog.

Meer van dit!

Warm weer, let op voor oververhitting

De zomer is in aantocht, maar de lente heeft ook al wat in petto voor ons. Sommige mensen zullen zeggen dat we niet mogen klagen met het mooie weer !
Maar wanneer is het te warm voor onze viervoeters? Waar moeten we rekening mee houden? Lees meer hierover in volgende blogpost.

hond op strand

Meer van dit!

Help, mijn hond is zwaarlijvig!

Door mijn beroep kom ik dagelijks in contact met honden. Spijtig genoeg kampen de meeste honden die ik tegenkom met overgewicht en zijn er zelfs veel die al obese zijn of zelfs morbide obese.

Hoe kan je zien of je hond een goed gewicht heeft en wat kan je eventueel aan het gewicht doen? Lees meer hierover in volgende blogpost.

Meer van dit!

Durf te kijken naar je hond

Honden vertellen ons veel met hun lichaam. Het zijn non verbale dieren die toch veel overbrengen. Naast de lichaamstaal zijn er nog veel zaken die je kan aanwenden om te kijken hoe het gesteld is met je hond.
Lees meer in deze blogpost.

Fotograaf: Vincent Legrange

Meer van dit!

De parasietenjungle bij de hond

Verschillende parasieten kunnen het leven van onze hond serieus irriteren. Sommige kunnen zelfs ziektes overbrengen. De meest voorkomende en bekende parasieten zijn:
Wormen, vlooien, zandvliegen, muggen, teken.

Laten we eens van dichtbij gaan kijken wie deze kleine beestjes zijn, wat ze doen en vooral wat we er tegen kunnen doen in deze blogpost.

Meer van dit!

De opgroeiende hond, samen in balans

Bij de aanschaf van een nieuwe jonge hond komt er veel kijken. Tegenwoordig wordt je ook overstelpt met informatie. Maar wat is nu de essentie? Hoe kan je ervoor zorgen dat je samen met je nieuwe kameraad een leuke tijd tegemoet gaat. Lees meer hierover in volgende blogpost.

Dog paw and human hand are doing handshake on nature, friendship

Meer van dit!