Waarom houdt jouw hond van spelen?

Originele tekst: Blog post van Tug-E-nuff

Honden vinden spelen geweldig. Van pup af spelen ze met hun moeder en met de nestgenoten. Maar wat is spel nu en waarom doen ze dit nu zo graag? (Lees zeker tot op het einde, daar zijn nog extra’s) Dat leg ik graag uit in deze blogpost: “de wetenschap achter waarom jouw hond van spelen houdt”.

Meer van dit!

Fitness Unleashed: samen op dieet met je hond

Wandelen is goed voor je lichaam. Het vermindert de kans op allerlei kwalen, van reuma over hartkwalen tot zelfs (wordt beweerd) kanker. Een ander groot voordeel is dat je door al de beweging ook nog afvalt.
Verschillende mensen kennen het verhaal wel van de vele diëten die uiteindelijk op niets uitdraaien, of niet vol te houden zijn door de niet uit te houden regels rond de voeding…

Wil je een programma dat wel haalbaar is en je ook samen met je hond kan doen? Lees er meer over in deze blog.

Meer van dit!

De reis van Lexie: adoptie van een asielhond

De asielen zitten overvol met honden die geen thuis meer hebben om verschillende redenen. De dieren hebben allemaal hun eigen verhaal. Het is altijd leuk om een hond te zien vertrekken naar een nieuwe gouden mand. In deze blog vertel ik het verhaal van Lexie, een golden retriever van 1 jaar die via deze weg in ons leven kwam. Ben je benieuwd? Lees het in volgende blog.

Meer van dit!

“Tijd en Opvoeding van Honden: Het Kritieke Verband”

Iedereen heeft tegenwoordig te weinig tijd. De maatschappij raast maar door en alles moet altijd maar sneller en sneller gaan. Tot rust komen of letterlijk voor iets tijd nemen is voor veel mensen moeilijk. Helaas zie ik dit de laatste jaren ook zo in de hondenwereld.
Kom meer te weten over “tijd en opvoeding: het kritieke verband” in deze blog.

Meer van dit!

Expert advies: puppy’s eerste winkellijst

Nieuw leven in huis ! Spannend zeker als het de eerste keer is dat je een pup mag verwelkomen. Er komt heel wat bij kijken… Ben je goed voorbereid? Lees meer hierover in volgende blog.

Meer van dit!

De geschiedenis van de halsband

Iedereen die een hond heeft vindt het tegenwoordig normaal dat deze een halsband of een harnas aanheeft. Maar waar komt de halsband eigenlijk van?

Lees alles hierover in volgende blogpost.

Meer van dit!

Veilig speelgoed kiezen voor je hond: expert advies

Er zijn zo veel verschillende speeltjes op de markt dat je haast de bomen door het bos niet meer ziet. Als kersverse eigenaar wordt je overspoeld met informatie en met rekken vol speeltjes in de winkels.
Maar waar moet je nu best op letten? Wat maakt een speeltje nu veilig? Kom hierover alles te weten in volgende blog.

Meer van dit!

Warm weer, let op voor oververhitting

De zomer is in aantocht, maar de lente heeft ook al wat in petto voor ons. Sommige mensen zullen zeggen dat we niet mogen klagen met het mooie weer !
Maar wanneer is het te warm voor onze viervoeters? Waar moeten we rekening mee houden? Lees meer hierover in volgende blogpost.

hond op strand

Meer van dit!

Help, mijn hond is zwaarlijvig!

Door mijn beroep kom ik dagelijks in contact met honden. Spijtig genoeg kampen de meeste honden die ik tegenkom met overgewicht en zijn er zelfs veel die al obese zijn of zelfs morbide obese.

Hoe kan je zien of je hond een goed gewicht heeft en wat kan je eventueel aan het gewicht doen? Lees meer hierover in volgende blogpost.

Meer van dit!