Datum/Tijd
16/12/2023
09:15 - 16:45

Locatie
Het Gielsbos

Categorieën


Deze workshop is helaas volzet. Wil je graag eens deelnemen? Houd onze socials en onze website in het oog voor nieuwe data.

 

In deze workshop gaan we jullie onderdompelen in de wondere wereld van het speuren. De lesgever van dienst is Nick Meuris (K9scentwork-coaching). Nick zijn beroep is het opleiden van speurhonden voor verschillende doeleinden.

De workshop is vooral bedoeld om te kijken of je hond aanleg heeft voor speuren en te ontdekken in welke richting hij/zij aanleg heeft. We gaan korte sporen uitleggen die de hond mag uitwerken met de nodige begeleiding. Tevens mag je zelf als begeleider ook eens een spoort lopen. Zo kan je de beide kanten van het werk eens ervaren.

De workshop duurt 3 uur waar je hond moe maar voldaan van thuis komt. De groepen zijn niet groter dan 4 begeleiders met hond. Er is een groep voorzien in de voormiddag en één in de namiddag.

 

Er wordt telkens gewerkt met 1 hond en begeleider. Zo kan de vorige hond zijn welverdiende rust nemen. Als iedereen geweest is, worden de honden terug ingezet.
Tijdens het speuren wordt er rekening gehouden met de noden en behoeften van de hond (bv. allergiën) en die van de begeleider.

Wil je graag deelnemen klik dan zeker op onderstaande knop en leg je plaats vast. De plaatsen zijn immers beperkt.

LOCATIE

Het Gielsbos
Vosselaarseweg 1
2275 Lille
België

UREN

Voormiddag: 9u15 – 12u30

Namiddag: 13u45 – 17u

 

PRAKTISCHE AFSPRAKEN & WAT BRENG JE MEE

Voor je hond ;

  • Er wordt steeds gewerkt met een aan de oefening aangepaste lijn
  • Begeleider voorziet voldoende vers drinkwater voor de hond, zowel voor, tijdens als na de training.
  • Begeleider voorziet zelf beloningen voor zijn/haar hond (treatjes / snoepjes, speeltje,.. waar de hond echt gek van is)
  • Tijdens de workshop wordt er zeer intensief met de honden gewerkt. Hierdoor is het noodzakelijk dat de hondjes tussen de sessies van werken in, steeds tot rust kunnen komen. Dit kan het beste in de auto. Mee lopen met het baasje terwijl andere honden werken is echt niet mogelijk. Baasjes worden afgeleid en de hondjes blijven alert en bezig met de andere honden. Wanneer jouw hondje niet aan de beurt is kan het gebeuren dat we je vragen om bepaalde taken uit te voeren bij de begeleiding van een andere deelnemende hond.
  • Indien er bepaalde aandachtspunten zijn voor je hond, waarmee we kunnen rekening houden, gelieve dit aan onze instructeurs te melden.
  • Honden dienen steeds aangelijnd te zijn wanneer men deze uitlaat of klaar maakt voor de oefeningen. Hierdoor voorkomt men onnodige stress bij de hond en bij de geleider.
  • Hondenpoep dient ook steeds opgeruimd te worden.

Voor jezelf :

  • Voor jezelf voorzie je best kledij naar weersomstandigheden.
  • Het welzijn van de honden komt tijdens de workshop op de eerste plaats. We doen er dan ook alles aan om de spanningen die kunnen ontstaan te beperken tot het minimum. We trachten ook zoveel mogelijk rekening te houden met individuele noden zodat de werking steeds vlot kan verlopen en dat jullie vooral ook veel bijleren en plezier beleven aan de ervaring met jullie honden.

 

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.