Datum/Tijd
22/04/2023
10:00 - 17:00

Locatie
Dogs & Dreams

Categorieën


Wegens groot succes ! Nieuwe datum. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

Detectie is een vorm van scentwork waarbij we de hond leren om een specifieke, aangeleerde geur te zoeken en aan te duiden.

Detectie kent vele toepassingen maar de meest gekende zijn de drugs en explosieve zoekhonden maar zo zijn er ook truffel zoekhonden en ook in de medische wereld wordt er meer en meer gebruik gemaakt van detectie honden.

Het is dan ook een ideale manier om je hond mentaal uit te dagen en invulling te geven aan zijn natuurlijk zoekinstincten. Niet alleen is het uitdagend op mentaal gebied maar ook erna, door de geconcentreerde en intense manier van zoeken, biedt het de nodige ontspanning  .

Detectie kan voor vele doeleinden ingezet worden:

  • Als algemene basis voor zoekhonden
  • Het ontwikkelen en ondersteunen van bepaalde karaktereigenschappen zoals: zelfvertrouwen, zelfstandigheid, zelfcontrole, concentratie, doorzetting, oplossingsgericht denken en nog vele anderen.
  • Als hobby om je hond beter te leren kennen en zo een mooie samenwerking te bekomen

Tijdens de workshop laten we jullie stap voor stap ervaren wat detectie juist inhoud en hoe jullie hiermee aan de slag kunnen.

Praktisch:

We werken telkens met 4 deelnemers. Er is 1 groep in de voormiddag en 1 groep in de namiddag.
Er wordt met 1 hond gewerkt en de andere honden wachten in de auto. Per groep doen we 2 rondes met elke hond.

De voormiddag is van 10u – 13u
Namiddag is van 14u – 17u.

Controleer bij inschrijven even je spam-folder of je map met ongewenste mails! Hierin staan de betaalgegevens. Deze heb je nodig om je inschrijving te bevestigen.

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.