Datum/Tijd
29/04/2023
10:00 - 17:00

Locatie
zaal Palok

Categorieën


Communiceren met honden is veel meer dan hun signalen opmerken en interpreteren. Het gaat dieper en het gaat brede, het vergt vaardigheden bij de mens om de communicatie te ontvangen en zelf adequaat te communiceren.
Honden en mensen communiceren over verschillende zintuigelijke kanalen. Niet elk kanaal is bij elk individu even gevoelig, sommige kanalen kunnen zeer scherp zijn afgestemd en andere juist helemaal niet. Dus informatie kan heel duidelijk binnen komen terwijl andere informatie juist niet of moeilijk wordt ontvangen.
Het is zeer belangrijk om tijdens de observatie waar te nemen wat de sterkte of de gevoeligheid is van de verschillende kanalen.
Na de observatie komt het erop aan ons eigen gedrag/communicatie aan te passen om zo efficiënt mogelijk te communiceren. Hiervoor moeten we bewust zijn van deze verschillende zintuigelijke kanalen en de invloed die wij er kunnen op uitoefenen.

In deze workshop gaan we in de praktijk individuele honden observeren, de gevoeligheden over de verschillende kanalen zullen door mij worden geduid en uitgelegd.
Daarna volgen er oefeningen per hond die specifiek zijn aangepast en die een invloed kunnen hebben op deze verschillende zintuiglijke kanalen en hun hoe de hond die inzet en moduleert.
De dag start met een theoretische duiding van alle principes zodat die een handvat kunnen bieden die we direct in de praktijk zullen verduidelijken.

Wie is Els Vidts?
(Els aan het woord)

Na 11 jaar studeren in de humane gezondheidszorg verschoof mijn aandacht en studiegebied naar hondengedrag. Ik heb vnl. les gevolgd bij Turid Rugaas en Amber Batson en alhoewel dit nog steeds mijn basis is, zou ik stellen dat mijn visie zeker breder en ruimer is geworden.
De kennis uit de twee vakgebieden kan ik mooi combineren in projecten als ‘anatomische redenen waarom een hond beter een harnas draagt’ en nu ook in mijn favoriet onderzoeksproject, sensorische integratie bij honden.

Ik heb het voorrecht gehad (vooral pré Corona) om mijn lezingen en workshops te mogen brengen in verschillende landen en continenten. Onder mijn bedrijfsnaam FreeDogz geef ik gedragstherapie, hondentraining, workshop en opleidingen.

Het is vooral mijn doel en mijn passie om mijn kennis uit te dragen naar hondenbaasjes en hondenprofessionals.

 

Controleer bij inschrijven even je spam-folder of je map met ongewenste mails! Hierin staan de betaalgegevens. Deze heb je nodig om je inschrijving te bevestigen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.