Heeft je hond een bepaald probleemgedrag en weet je niet hoe je die best kan aanpakken? Zijn er al verschillende zaken die je geprobeerd hebt op aanraden van goedbedoelde voorbijgangers of familieleden? Maar lijkt er niets te werken?

Dan kan hondentherapie misschien wel een oplossing bieden. Ik ga als hondentherapeut op zoek naar de oorzaak van het probleem en werk samen met jullie op een positieve manier, zonder fysieke correcties, aan jullie hond.

Te vaak wordt er enkel gewerkt op het aanpakken van het probleem gedrag zelf en wordt er niet naar de oorzaak gekeken. Hierdoor kan het probleem tijdelijk weg gaan maar gaat het probleem niet opgelost worden.

Wat is nu eigenlijk probleemgedrag?

Probleemgedrag is een gedrag dat wij als begeleider storend vinden. Het is normaal gedrag voor de hond, dat soms overmatig gebruikt wordt. Bv. bij overmatig blaffen, overmatig graven, uitvallen naar andere honden…

Probleemgedrag is niet hetzelfde als afwijkend gedrag. Afwijkend gedrag kan een medische oorzaak hebben of genetisch zijn.

Hier is het ook belangrijk dat we zeker gaan kijken welk gedrag de hond nu eigenlijk vertoont.

Oorzaken

Er kunnen veel oorzaken aan de grond liggen van probleemgedrag. Mogelijke oorzaken van kunnen zijn:

  • pijn
  • stress
  • trauma
  • overprikkeling
  • negatieve ervaringen
  • verkeerd aangeleerd gedrag

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem. Er zorgen voor een beter gevoel niet alleen bij jullie maar ook bij jullie hond.

Huisbezoeken

In sommige situaties is het gunstiger dat ik aan huis kom voor de training. Bv.: angst in de auto, ziekte van begeleider of hond, geen transport…

Tarieven

Om meer te weten over de prijzen van deze therapie, klik hier.

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op via het contactformulier.