Alvorens de lessen kunnen starten nodig ik jullie graag uit voor een intakegesprek. Hier kunnen we al eens kennismaken en kunnen we het probleem al uitgebreid bespreken.

Tijdens de intake leg ik mijn manier van werken uit en waar Dogs & dreams voor staat.
De intake duurt ongeveer 1 uur en is GRATIS.

Na een intakegesprek zoeken we samen naar een gepaste oplossing voor jou en je viervoeter. Hoeveel lessen je nodig hebt? Dat hangt af van het probleem en bekijken we samen na het intakegesprek.

Individuele training bij vraag of probleem

Je zit met een specifieke vraag of probleem rond de training van je hond? Wij bieden hiervoor individuele lessen aan.
Het kan soms nodig zijn om maar een paar commando’s onder de knie te krijgen. Het werken aan de mentale rust van je hond, doet soms ook al veel.
Ongeacht de leeftijd van de hond kan er individueel of in groep gewerkt worden. Als de begeleider na de individuele lessen aangeeft om zelf nog verder te willen gaan kan er gekeken worden in welke groep er best aangesloten kan worden. De lessen duren telkens 1 u tenzij anders aangegeven.

De individuele trainingen kosten €45/u.
De groepstrainingen zijn telkens lessenreeksen van 10 lessen en kosten €150 voor de reeks.

Wandelen met lange lijn (workshop)

Heb je een bange of angstige hond? Een hond die niet graag mee wandelt aan de lijn? Dan is deze workshop zeker iets voor jullie. Het wandelen met een losse lange lijn geeft je hond meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je hond uit zijn schulpt komt. Je leert de lichaamstaal van je hond beter te begrijpen en hierop in te spelen.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met deze lijnen. We leren hoe deze te gebruiken en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere lijnen.

Deze workshop bestaat uit 2 dagen. Met 2 weken extra ondersteuning via What’s app.
De plaatsen zijn beperkt. Er zullen maximum 8 deelnemers zijn per dag verdeel in 2 groepen. Per groep kunnen er 4 honden deelnemen. Er is 1 groep in de voormiddag en 1 groep in de namiddag.

Hoe gaan we te werk?

De eerste dag beginnen we met theorie en daarna gaan we aan de slag met de honden. Dit kan in het begin met allen tegelijk. Mijn terrein is groot genoeg om uit elkaar te kunnen staan. Eens we op straat gaan met de honden zal het hond per hond zijn.

Na de eerste dag, zal iedereen de mogelijkheid krijgen om 2 weken met de aangeleerde vaardigheden thuis aan de slag te gaan. Gedurende deze twee weken is er opvolging mogelijk in een What’s app groep waar filmpjes en vragen kunnen in gepost worden.

Na 2 weken komen we terug samen en bekijken we de vorderingen en gaan we aan de slag met eventuele problemen waar jullie tegenaan lopen.

Kostprijs van deze workshop bedraagt € 80.

Lange lijnen kunnen ter plaatse aangekocht worden. (Voor diegene die al een lange lijn zouden hebben. We werken met lijnen van 5 meter met handvat).

Heb je interesse in deze workshop? Kijk dan op onze kalender wanneer de volgende georganiseerd wordt.

Sensorische integratie

In deze lessen gaan we de hond beter leren omgaan met zijn lichaam. Door middel van specifieke oefeningen gaan we het lichaamsbesef van de hond verbeteren.

Het prikkelen van de zintuigen gaat ons helpen om de hond rustig te krijgen en met die informatie aan de slag te gaan om beter om te kunnen met de omgeving.
Hiervoor zijn er verschillende oefeningen mogelijk.

Heb je een hond die heel druk is en geen rust kan vinden? Een hond die zich niet kan concentreren?
Dan zijn deze lessen zeker iets voor jullie.

Neem gerust contact op via het contactformulier voor meer info.