Mijn cursussen

 • Expert advies: puppy’s eerste winkellijst

  Wat heb je allemaal nodig al je een nieuwe pup mag verwelkomen in je huis? In deze blog overloop ik de hoogstnoodzakelijke zaken die je kan aanschaffen voor je nieuwe viervoeter.

 • De geschiedenis van de halsband

  Iedereen die een hond heeft vindt het tegenwoordig normaal dat deze een halsband of een harnas aanheeft. Maar waar komt de halsband eigenlijk van? Lees alles hierover in volgende blogpost.

 • Veilig speelgoed kiezen voor je hond: expert advies

  Er zijn zo veel verschillende speeltjes op de markt dat je haast de bomen door het bos niet meer ziet. Als kersverse eigenaar wordt je overspoeld met informatie en met rekken vol speeltjes in de winkels.Maar waar moet je nu best op letten? Wat maakt een speeltje nu veilig? Kom hierover alles te weten in…

 • Warm weer, let op voor oververhitting

  De zomer is in aantocht, maar de lente heeft ook al wat in petto voor ons. Sommige mensen zullen zeggen dat we niet mogen klagen met het mooie weer !Maar wanneer is het te warm voor onze viervoeters? Waar moeten we rekening mee houden? Lees meer hierover in volgende blogpost.

 • Help, mijn hond is zwaarlijvig!

  Door mijn beroep kom ik dagelijks in contact met honden. Spijtig genoeg kampen de meeste honden die ik tegenkom met overgewicht en zijn er zelfs veel die al obese zijn of zelfs morbide obese. Hoe kan je zien of je hond een goed gewicht heeft en wat kan je eventueel aan het gewicht doen? Lees…

 • Durf te kijken naar je hond

  Honden vertellen ons veel met hun lichaam. Het zijn non verbale dieren die toch veel overbrengen. Naast de lichaamstaal zijn er nog veel zaken die je kan aanwenden om te kijken hoe het gesteld is met je hond.Lees meer in deze blogpost.

 • De parasietenjungle bij de hond

  Verschillende parasieten kunnen het leven van onze hond serieus irriteren. Sommige kunnen zelfs ziektes overbrengen. De meest voorkomende en bekende parasieten zijn:Wormen, vlooien, zandvliegen, muggen, teken. Laten we eens van dichtbij gaan kijken wie deze kleine beestjes zijn, wat ze doen en vooral wat we er tegen kunnen doen in deze blogpost.

 • De opgroeiende hond, samen in balans

  Bij de aanschaf van een nieuwe jonge hond komt er veel kijken. Tegenwoordig wordt je ook overstelpt met informatie. Maar wat is nu de essentie? Hoe kan je ervoor zorgen dat je samen met je nieuwe kameraad een leuke tijd tegemoet gaat. Lees meer hierover in volgende blogpost.

 • Wat doet rustgevende muziek met je hond?

  Muziek voor honden, kan dit? Zou het een effect op hen kennen? Zou het misschien helpen als je hond alleen thuis is, of dat hij kattenkwaad uithaalt in huis door vb. te kauwen op schoenen, of is je hond bang van onweer, of misschien zelfs depressief… Dan is er nu hoop en is de oplossing…

 • Een hond is geen kant-en-klaar bouwpakket

  Te vaak krijg ik klanten die denken dat een hond een kant-en-klaar pakket is dat gewoon dient geactiveerd te worden op een bepaalde leeftijd. Helaas is een hond geen bouwpakket dat met een handleiding in elkaar kan gestoken worden. Om zo een perfecte hond te krijgen. Lees meer in deze blogpost.