Fitness Unleashed: samen op dieet met je hond

Wandelen is goed voor je lichaam. Het vermindert de kans op allerlei kwalen, van reuma over hartkwalen tot zelfs (wordt beweerd) kanker. Een ander groot voordeel is dat je door al de beweging ook nog afvalt.
Verschillende mensen kennen het verhaal wel van de vele diëten die uiteindelijk op niets uitdraaien, of niet vol te houden zijn door de niet uit te houden regels rond de voeding…

Wil je een programma dat wel haalbaar is en je ook samen met je hond kan doen? Lees er meer over in deze blog.

Er worden dikwijls ook nog fitnesstoestellen aangekocht die in het begin vol goede moed gebruikt worden maar na een tijdje alleen maar stofvangers worden. En uiteindelijk op de zolder of in de kelder belanden.
Of wie begint er niet vol goede moed met een vriend of vriendin aan een bezoek aan een fitnesscentrum, om na een tijd toch af te haken omdat die ene vriend al een paar keer heeft afgebeld, en alleen zie je het ook niet zitten.

Deze verhalen kwamen ook terecht bij de bedenkers van het “Fitness Unleashed” programma. Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met een briljant idee gekomen dat ze samen met Hill’s uitgewerkt hebben.
De opzet is vrij simpel. Met kleine aanpassingen in je voeding en door te gaan wandelen met je hond, ga je uiteindelijk gewicht verliezen en gezonder worden. Ze ontdekten dat het gewichtsverlies voor de deelnemers eigenlijk tijdens het programma een leuke pluspunt was maar niet de hoofdzaak om het programma te blijven volhouden.

Door het gaan wandelen met de hond, kregen de deelnemers meer sociaal contact, ze gingen graag wandelen, ze kwamen in de gezonde buitenlucht en ze deden het gewoon graag. Het enthousiasme van hun hond, zetten hunzelf ook aan om als maar liever te gaan wandelen. Positieve bijwerking de overtollige kilo’s verdwenen, lichamelijke klachten werden minder en de mensen begonnen zich beter te voelen.
Aangezien het boek enkel in Amerika is uitgekomen, ga ik proberen om het programma zo goed mogelijk te vertalen. Voor diegene die er mee aan de slag willen gaan, veel succes, je zal er geen spijt van krijgen.

Copyright Dogs & dreams 2024