Wat is er nu giftig voor honden?

Wat is er giftig voor honden. Van stoffen over lekkere snacks voor ons mensen tot planten. Veel van deze zaken zijn schadelijk voor onze honden. Je komt er meer over te weten in deze blogpost.

Hieronder volgt een lijst met stoffen, voedingsstoffen en planten die giftig zijn voor honden. De lijst zal nooit volledig kunnen zijn, ik heb geprobeerd om het meeste erin te vermelden.

Mocht er toch nog iets gebeuren met je hond en vertoont hij tekenen van vergiftiging (zie hieronder in het artikel) neem dan zo vlug mogelijk contact op met uw dierenarts. De dierenarts kan u aan de telefoon eventueel al tips geven die je kan doen bij wijze van eerste hulp.
In veel situaties (bij ernstige vergiftiging) dien je zo vlug mogelijk naar je dierenarts te rijden. Ga zelf niet de held uit hangen met middelen en handelingen die te vinden zijn op het internet. Vertrouw op de expertise van je dierenarts !!!

Zoals hierboven vermeld is deze lijst helemaal niet volledig. Je kan hier al zeker mee verder. Mochten er mensen zijn die zich hier verder in willen verdiepen, dan ik een boek aanraden. Het onderstaande boek behandeld niet alleen de honden maar ook dieren als runderen, paarden,…

Niet goedkoop maar zeker een aanrader als naslagwerk over dit onderwerp.

Te verkrijgen bij bol.com
https://www.bol.com/nl/nl/p/risicoplanten-voor-dieren/9200000040899966/