Heb je door je drukke agenda niet altijd tijd om te gaan wandelen met je hond? Of ben je momenteel door ziekte, ongeval of operatie slecht te been? Dan is de wandeltraining misschien wel een optie voor jullie.

Tijdens dit huisbezoek ga ik op stap met jullie hond. Ik geef ze de nodige fysieke en mentale uitdaging. Gedurende 1 uur gaan we niet enkel wandelen maar wordt er ook getraind op eventuele problemen die zich voordoen tijdens de wandeling (bv. trekken aan de lijn, uitvallen naar auto’s of andere honden…). De training gebeurt enkel door middel van beloning. Ik werk zelf met harnassen en/of met halsbanden. Fysieke correcties zijn uit den boze bij mijn manier van trainen.

Naast het wandelen en het eventuele trainen zorg ik voor verrijking tijdens de wandeling. Ik ga de wandeling interessanter maken voor de hond. Zo komt de hond moe thuis, zowel fysiek als mentaal. Hiervoor breng ik steeds materiaal mee dat tijdens de wandeling kan gebruikt worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Wandelen met training van commando’s, en werken aan mogelijk problemen
  • Wandelen met verrijking (fysiek en mentaal)
  • Combinatie van beide

Na de wandeling volgt er een nabespreking. Zo kan je zelf ook aan de slag met de tips en tricks.

Wil je meer weten over dit onderdeel van mijn aanbod? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in voor een intakegesprek aan huis. Hier bekijken we samen wat er mogelijk is.

Tarieven

Kom meer te weten over de prijzen via deze link.