Bij Dogs & Dreams bieden we workshops aan. Deze workshops zorgen ervoor dat jij, als begeleider, en je trouwe viervoeter aan iets werken. Zoals het woord dus zelf zegt. Meer info omtrent de workshops wordt tijdig bekend gemaakt op de kalender en via Facebook. Wil je deelnemen? Schrijf je dan tijdig in, de plaatsen zijn beperkt.

Speuren

Wil je graag een leuke manier om je hond mentaal uit te dagen en mentaal moe te maken? Wil je ze hun natuurlijke instinct laten beleven? Dan is speuren zeker iets voor jullie.

Elke hond kan van nature uit speuren. In de workshop gaan we dit een handje helpen.

De workshops speuren worden gegeven door Nick Meuris (zie samenwerkingen). Nick is professioneel bezig met het opleiden van speurhonden.
Wil je graag meer weten over deze workshops of wil je graag eens deelnemen? Vul dan gerust het contactformulier is of houd onze kalender in het oog voor nieuwe data.

Mantrailing

Bij het onderdeel mantrailing wordt de hond aangeleerd om een spoor te volgen van een verloren gelopen persoon. Stap voor stap wordt dit uitgelegd en aangeleerd..

Detectie

Bij dit onderdeel gaat de hond eerst aangeleerd worden wat zoeken is. Daarna wordt er een bepaalde geur aangeleerd. Veel voorkomende geuren zijn tabak, kruidnagel, vanille,…

Als de geur gekend is, wordt deze verstopt en mag de hond deze op verschillende plaatsen gaan zoeken en aanduiden.

Lange lijn wandelen

Het wandelen met een losse lange lijn, begint aan populariteit te winnen. Spijtig genoeg zijn er veel mensen die niet weten hoe ze hier goed mee moeten wandelen.

Tijdens deze workshop leren we aan om op een juiste, veilige en ontspannen manier te wandelen met een losse lange lijn. (“Losse” lange lijn, dit is geen flexi lijn).